Monday, 29 August 2011

Trin-for-trin: Ankel-bjælde-kæder!

Det er først på aftenen, mørket sænker sig langsomt over byen, og folk bevæger sig mod kroen, trætte efter en hård dags arbejde i marken eller smedjen. En ung mand træder ind på kroen, og lyden af bjælderne om hans ankel giver genlyd i den lille stue. Snart er krostuen fyldt med den sødeste musik, for manden var en rigtig skjald... Du skal bruge:

- 1 dukke broderi-floss eller 6 m lignende snor.
- 5-20 bjælder

Jeg har valgt at bruge broderi-floss, da jeg tilfældigvis havde det liggende. Det fås i mange farver, og kan købes rigtig mange steder. Jeg har fx mit fra Fakta. Garn, tynde læderstrimler, sejlgarn o.lign. kan også bruges. Af bjælder har jeg brugt nogle simple sølvbjælder fra stof og stil. De kan købes her, men disse ligner også meget. Jeg anbefaler at bruge mellem 5 og 20 bjælder per kæde.


Sådan gør du:

1.
Klip din snor i 6 lige lange stykker á ca. 80-90 cm.


2.
Saml alle 6 stykker og bind en knude ca. 5-6 cm fra den ene ende


3.
Saml snorene 2 og 2 og begynd at flette. Flet ca. 4 cm. 4.
Begynd at flette bjælderne med i kæden. Dette gøres lettest ved at sætte en bjælde på en af de ydre strenge, holde bjælden op mod fletningen, og flette videre, mens bjælden holdes stramt på plads. Haves der 5 bjælder, kan disse sættes på samme side, men haves flere sættes hver bjælde skiftevis på den ene og anden side.
5.
Imellem bjælderne flettes et lille stykke. Stykket med bjælder bør ikke være mere end 15-20 cm langt, og bjælderne bør så vidt muligt fordeles jævnt.


6.
Efter den sidste bjælde flettes 4-6 cm, og der bindes en knude.


7.
Kæden prøves på, og overskydende snor klippes af. Husk at efterlade nok snor til at binde kæden.8.
Du er færdig! Tag din nye ankel-bjælde-kæde på og driv folk til vanvid med hvert skridt du tager!


Inspiration
Prøv at lave kæden med snor i forskellige farver, eller prøv nogle fine, håndlavede messingbjælder som disse. Kæden kan også forlænges og laves til en bælte.

Til sidst, en sammenligning mellem en hjemmelavet og en købt kæde:


Held og lykke.

No comments:

Post a Comment