Tuesday, 13 March 2012

Hamburg Haul

I sidste weekend var jeg med min mor og mormor i Hamburg, hvor vi var på et stof- og sy-marked. Vi har været dernede ca. 2 gange om året de sidste 2-3 år, og det er altid en sjov og dejlig dag. Stofmarkedet har oftest trend-varer ½-1 år før butikkerne herhjemme, og så endda til billigere priser. Derudover har stofmarkedet boder fyldt med sy-tilbehør og quilte-grej, som vi normalt har svært ved at få fat i i Danmark.

Jeg har desværre ikke billeder fra vores tur, men billeder og mere information og dateoer for markedet kan findes på deres hjemmeside.

I år havde jeg lavet et farveskema i forvejen, og jeg havde stor succes med kun at købe stof i de pågældende farver. Det gjorde hele skal-jeg-købe-dette-eller-ej-beslutningsprocessen meget lettere, da jeg kunne sortere en del fra pga. farverne. For en god ordens skyld er mit farveskema her:


Som I vil se lige om lidt, er mine køb meget orienteret mod den koral-røde og den mint-blågrønne farve, selvom lidt pink, hvidt og marineblå også fik sneget sig med hjem til Danmark. Mine køb er også domineret af ensfarvede og stribede stoffer, da jeg finder dem nemmere at inkorporere i mit klædeskab.

Lad mig præsentere mine køb. Først, sy-tilbehør og redskaber:

1 stk. quilte-lineal, en OLFA MQR, som måler 15*60 cm og har både cm-gitter og nyttige vinkler. Derudover fik jeg købt 4 store ruller tråd i sort (så jeg har sort og hvid til både overlocker og dæksøm) og i mint/turkis (til dæksømsmaskinen).

3 pakker elastik á 2,5 m i super kvalitet. Min mormor bruger efterhånden ikke andet, så godt er det. Derudover fandt jeg et par meter orange lingeri-elastik til mit nattøjs-projekt og 1,5 m bred elastik med sorte køkkentern, som jeg bare MÅTTE eje.  Jeg tænker, at der er nok til 2 linninger. 

Nåle-skarpener fra Clover og 2 perlepenne fra Viva Decor i farverne 101 (sne-hvid perlemor) og 401 (rosa perlemor).

3 store og 3 små bambus-knapper samt en karabinhage i antik messing-look. 

6 stk. guldfarvede knapper med anker og rebskanter. Jeg forærer måske disse til Louise i forbindelse med Projekt Pin-up, hvis jeg da ikke får dem brugt før. 

2 stk kæmpestore knapper i antik sølv-look med våbenskjold og franske liljer (!). De var desværre pænt dyre, så måtte nøjes med 2. De er tiltænkt nogle rollespilsrelaterede hatte, enten min Borgsnog-hat, baretter ell. lign. 

Jeg købte sørme også lidt stof! Her ordnet nogenlunde efter farver:

Hvidt.
Dette minder mest af alt om en hybrid mellem blonde og hækling, men er dejlig blødt og strækbart og har en fin ægkant, der kan bruges som snyde-oplægning. Jeg tænker, at dette kunne blive en sød sommertop. 

Koral.
I toppen: 2 m blankt, silkeblødt kjole-stof med et dejligt fald.
Det er højst sandsynligt en polyester crepe georgette, men jeg er ikke helt sikker.
I midten: 1,5 m hør.
I bunden: 1,5 m kraftig jersey/tynd isoli. Føles som bomuld.

Mint.
I toppen: 1,2 m bomuldsjersey med print.
I midten til højre: 1,5 m kraftig jersey/tynd isoli i bomuld.
I midten til venstre: 1,5 m hør.
I bunden: 1,5 m kraftig polyester jersey. 

Blandet.
1,5 m kraftig jersey i økologisk bomuld med print. Dette var mit favorit-køb på hele turen, jeg elsker bare det print! Det var også turens dyreste køb til 17 euro/meter (jeg endte med at få det til halv pris, aner ikke helt hvorfor, men jeg klager i hvert fald ikke).
Til højre ses en lille rulle kunstlæder i mint og 1,5 m broderi anglaise i hot pink uden broderet kant (æv!).

Close-up af printet. Jeg elsker, at det er sødt og sjovt men stadig helt igennem passende til min alder. 

2 m tynd, marineblå strik. 

Det var det, folkens! De første stykker stof er allerede blevet vasket, så der går forhåbentlig ikke for længe, før I ser det syet op!

4 comments:

 1. Jeg synes godt om at du har overvejet at give mig dine knapper.. DE ER FOR NICE!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lol, du skulle have set udvalget! Det var SÅ svært at vælge, jeg kunne have købt mig fattig i knapper og bånd, hvis jeg ikke havde været så forbandet nærrig :P

   Delete
 2. Hvad hedder det market hvor er det ?

  ReplyDelete
 3. Det hedder Stoffmarkt Holland, og det har en hjemmeside med datoer osv: http://www.stoffmarktholland.de/stoffmarkt/ :D Det er primært i Tyskland, og jeg foretrækker Neumünsters markedsplads over den i Hamborg :)

  ReplyDelete